HomeVogelwering

Vogelwering

Voorkom vogels en andere ongewenste dieren onder je zonnepanelen. Vogels hebben de zonnepanelen ontdekt als ideale plek voor het bouwen van nestjes. We vinden het opzich mooi dat we hiermee de vogels kunnen helpen met een mooie plek om hun eieren te laten uitbroeien. Een extra plus puntje voor de natuur zou je denken.. 

Brandgevaar

Helaas is er een flinke keerzijde aan het hebben van nestjes onder je zonnepanelen. De nestjes die worden gebouwd blijven daar voor altijd zitten. Dit kan betekenen dat je over de jaren heen een en al nestjes onder je zonnepanelen hebt zitten. Deze nestjes bestaan uit brandbare materialen zoals kleine takjes, riet, en alles wat maar zacht is en kan functioneren als lekker bedje voor de eitjes. Al deze nestjes zijn kurkdroog in de zomer. Een klein fonkje van een bbq, sigaret of vuurwerk kan grootte gevolgen hebben. Daarnaast kunnen de vogels of ongedierte gaan knagen aan de kabels wat ook kan leiden tot storingen met hoge kosten of zelfs erger. 

De oplossing

Voor het voorkomen van vogels onder je zonnepanelen heb je verschillende producten op de markt. Wij hebben van alles geprobeerd en niet alles blijkt even succesvol voor het voorkomen van nestjes onder de zonnepanelen. De kammen die normaal om zonnepanelen gaan voor het stoppen van de vogels blijkt vaak makkelijk voor de vogels om toch ergens een gaatje te vinden waar ze naar binnen komen. Deze kammen zitten aan de buitenzijde van de panelen. Hierdoor ziet het er niet echt fraai uit. 
Wij hebben een andere oplossing bedacht. Grootte borstels die zich vast klemmen onder de zonnepanelen. We schuifen de borstels klem onder de zonnepanelen. Doordat je borstels onder de panelen worden geschoven drukken de haartjes van de bosrels naar voren. Dit maakt een stevige barrière waar de vogels niet doorheen zouden moeten komen. Omdat wij de borstels onder de panelen plaatsen zul je hier niks van zien. 

De vogel wering is alleen bedoeld voor zonnepanelen op het schuine dak. Je kunt deze als extra optie aanvinken in onze zonnepanelen calculator. Selecteer het aantal zonnepanelen dat je op het schuine dak wilt hebben. 

Wij geven geen garantie dat er geen vogels of ongedierte onder je zonnepanelen kunnen komen. 

Weten wat Captain Solar voor jou kan betekenen?
Neem direct contact op
© 2024 Captain Solar